F1-prominent onthult: "Verstappen dicht bij deal met Mercedes"

Max en Jos Verstappen
Max en Jos Verstappen Foto: © BSR Agency

Max Verstappen zou zomaar eens naar Mercedes kunnen vertrekken. De coureur van Red Bull zit in een penibele situatie vanwege de schandalen omtrent Christian Horner.

Teambaas Christian Horner werd onderzocht én vrijgesproken wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag, waarna Verstappen reageerde met dat als Horner zou vertrekken, de kans bijzonder groot was dat ook Verstappen zelf Red Bull zou verlaten.

Volgens voormalig coureur Johnny Herbert is zijn vertrek bij Red Bull nu ook echt dichtbij. "Het is niet goed voor de Formule 1 wat er allemaal gebeurt", stelt Herbert tegenover The Sun. "Het helpt ook Red Bull niet nu ze de beste coureur van de wereld in hun gelederen hebben. En ze zijn hard op weg om Verstappen richting de uitgang te duwen. Ik heb gehoord dat hij heel dicht bij een deal met Mercedes is."

"Het zou een stomme zet (van Red Bull red.) zijn als Verstappen vertrekt. De Christian Horner-show is niet het grootste bezit van Red Bull. Het is gek als hij blijft, alleen vanwege zijn arrogantie", vervolgt hij. "Het gaat om de impact, de mogelijke vernietiging van het team en het succes dat ze hebben gehad. De Christian Horner-show is niet het belangrijkste, het gaat om de Max Verstappen-show. Hij wint al de races en kampioenschappen voor Red Bull."

Of Verstappen weg wíl is echter een andere vraag. "Het zou gek zijn als Verstappen vertrekt vanwege de situatie... Jos Verstappen heeft gezegd dat het destructief is voor het team en dat Red Bull verscheurd zal raken. Ik denk dat het al veel te lang duurt. In sommige opzichten zou Christian er goed over na moeten denken en een stap opzij moeten zetten."

Lees meer:
0 reacties