F1-tijdperk voorbij ? "Kunnen we Monaco laten schieten? Ja"

Zak Brown
Zak Brown Foto: © Pro Shots

McLaren-CEO Zak Brown is duidelijk over de Grand-Prix van Monaco. De baas van Lando Norris en Oscar Piastri ziet de toegevoegde waarde van het circuit niet.

"Kunnen we Monaco laten schieten? Dat zou kunnen. Ik denk dat de sport zo sterk is, we hebben zoveel geweldige races. Zou het kunnen zonder Monaco? Het kan. Zouden we de race moeten overslaan? Willen we dat? Ik denk niet dat we dat moeten en ik denk ook niet dat we het zullen doen. Maar zou het kunnen? Ja", is Brown duidelijk in de podcast Hot Pursuit Bloomberg.

Brown ziet ook dat de kijkcijfers van de GP van Monaco nog wel goed zijn, al doen andere races het ook steeds beter. "Het spektakel in Monaco is nog steeds geweldig. Natuurlijk is het geen pure race. Het heeft altijd al de minste inhaalacties gehad. De F1 is nu commercieel zo sterk dat ze in Monaco ook een inhaalslag moeten maken."

"Er zijn andere races, zoals Miami, Singapore en Las Vegas die de kijkcijfers van Monaco ook halen. Daar heb je geweldige races, die meer bijdragen aan de groei van de sport. Het zou me desondanks verbazen als Monaco niet op de kalender zou blijven. Maar als het wel zo is... Dan zou het op korte termijn voor ophef zorgen, maar daarna zouden de mensen verder gaan en zou de Formule 1 weer net zo sterk zijn", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties