FC Utrecht-speler kreeg vuistslag: "Die moest bewaakt worden"

Dirk Kuijt in gevecht om de bal met Jan Michels
Dirk Kuijt in gevecht om de bal met Jan Michels Foto: © Pro Shots

Voormalig profvoetballer Jan Michels speelde tussen 2004 en 2006 bij Sparta Rotterdam. In die tijd kreeg hij het een keer aan de stok met toenmalig FC Utrecht-keeper Joost Terol. Michels gaf de oud-doelman uitgerekend op Boxing Day een vuistslag tijdens een wedstrijd.

"Met Sparta stonden we bij FC Utrecht in de Galgenwaard op Tweede Kerstdag met 1-0 achter", begint Michels zijn anekdote bij De Telegraaf. "In de laatste minuut kregen we een vrije trap. Daar was nogal wat over te doen. Ik zag dat de keeper van FC Utrecht, Joost Terol, de bal vasthield. Ik ben naar hem toegelopen en gaf hem een klap tegen zijn hoofd."

Michels vervolgt: "De scheidsrechter zag het niet. Uit mijn vrije trap kopte Ivan Cvetkov de gelijkmaker binnen. Na het laatste fluitsignaal was iedereen naar mij op zoek. Op beelden zag ik Terol, een beer van een vent, het veld over rennen. Ik ging snel naar de kleedkamer, die bewaakt moest worden. Onder politiebegeleiding ben ik naar mijn auto gebracht."

De oud-Spartaan kreeg op basis van de tv-beelden een schorsing van zes wedstrijden, en twee lekke banden. "Ja. Er was ook een foto-serie van de vuistslag. Die stond op de voorpagina van de krant. Een dag later moest ik, op weg naar de training, bij Utrecht tanken. Ik ging naar binnen om te betalen."

"Mensen die de krant in handen hadden keken me aan. ’Ben jij niet die gozer van die foto hier?’ Ik wilde snel weg en maakte een te korte bocht. Ik reed in een soort gat. Dat leverde twee lekke banden op. Ze brachten mij naar Stam, al jaren de autosponsor van FC Utrecht. Dat kun je toch niet bedenken", aldus Jan Michels.

Lees meer:
0 reacties