Ferdi Kadioglu waarschuwt: "Er wonen veel Turken in Duitsland"

Ferdi Kadioglu
Ferdi Kadioglu Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het EK en daarin wacht komende zaterdag Turkije. Bij de Turken speelt geboren Arnhemmer Ferdi Kadioglu en hij voor hem is de ontmoeting in Berlijn extra speciaal.

"Dit is geweldig, mijn eerste toernooi met Turkije en dan de kwartfinale bereiken", zegt Kadioglu tegenover de NOS. "Het team heeft heel hard gevochten en veel energie erin gestopt. We zijn zo blij. Voor mij wordt het nu een heel speciale wedstrijd tegen Nederland. Dat wordt heel mooi."

Kadioglu speelt al zes jaar bij de Turkse topclub Fenerbahçe, maar kwam eerder uit voor Vitesse en NEC. "Ik heb natuurlijk nog veel vrienden in Nederland. Ik heb net even op mijn telefoon gekeken en heb zoveel berichten gekregen. Mijn vrienden zijn vooral supporters van Turkije. Ik heb hen allemaal een shirt gegeven, dus die moeten ze aan als ze hier komen", lacht hij.

De international van Turkije heeft veel vertrouwen in een goed resultaat. "Nederland moet zeker bang zijn voor ons. Als je kijkt hoeveel energie wij in een wedstrijd stoppen. We creëren ook gevaarlijke kansen en verdedigend stond het ook aardig vandaag. We hebben superhard gevochten. We hebben ook de twaalfde man met de fans. Er wonen veel Turken in Duitsland, zij steunen ons ook heel erg. We willen nu ook het maximale halen, de weg naar de finale zou heel mooi zijn."

Lees meer:
0 reacties