Feyenoord-aanvaller ontsnapt aan vliegramp: "Had dood kunnen zijn"

De selectie van Gambia voor vertrek
De selectie van Gambia voor vertrek Foto: © X Official GFF

Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh is zich aan het voorbereiden met zijn land Gambia op de Afrika Cup die bijna van start gaat. Woensdagavond is de selectie ternauwernood aan een ramp ontsnapt.

Woensdagavond weet Het Nieuwsblad te melden dat het vliegtuig, met de volledige Gambiaanse selectie en de Belgische coach Tom Saintfiet aan boord, na 20 minuten rechtsomkeert maken. Er was te weinig zuurstof aan boord en de meeste inzittenden vielen daardoor al na enkele minuten in slaap.

"We hadden allemaal dood kunnen zijn", liet Saintfiet in een korte reactie weten. Op het eerste gezicht lijkt er niemand blijvende schade te hebben opgelopen. Maandag speelt Gambia in principe zijn eerste groepswedstrijd tegen uittredend Afrikaans kampioen Senegal. Het is momenteel onduidelijk wanneer Gambia naar het toernooi zal afreizen.

Tegenover Het Laatste Nieuws gaf Saintfiet later een uitgebreidere update. "We zaten een paar minuten in het vliegtuig, toen we merkten dat er iets fout was", vertelt hij. "Het werd heel warm, mensen begonnen te zweten en vielen constant weg, of in slaap eigenlijk. En dat terwijl het namiddag was."

"De oorzaak bleek een zuurstoftekort te zijn. De hersenen kregen geen zuurstof. Na negen minuten heeft de piloot besloten om terug te keren. Het duurde toch nog een tijdje, voordat we geland waren. Een aantal spelers verkeerde toen al in een diepe slaap. Als we een halfuurtje verder hadden gevlogen, waren we allemaal door CO-vergiftiging gestorven in het vliegtuig", aldus de Belg.

Lees meer:
0 reacties