Feyenoorder over ontslag John van 't Schip: "Beetje mijn club"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Dennis te Kloese is op dit moment succesvol actief als algemeen directeur bij Feyenoord. Van 2012 tot 2013 was hij actief als sportief directeur van het Mexicaanse Chivas Guadalajara, waar hij de huidige Ajax-trainer John van 't Schip ontsloeg vanwege tegenvallende prestaties.

Te Kloese baalt van wat er toen gebeurd is. "Ik heb hem bij Chivas inderdaad moeten ontslaan. Dat is niet iets waar ik heel trots op ben. Ten eerste vind ik John en zijn stafleden heel prettige en professionele mensen. Ik wil geen verwijten maken, want ik ben natuurlijk verantwoordelijk voor mijn eigen acties, maar het verhaal werd mij voorgeschoteld dat het een beetje afgelopen was met John van ‘t Schip en Johan Cruijff. Cruijff was al weg en er werd mij eigenlijk verteld dat iedereen eigenlijk wel weg was of ging en er een nieuwe weg ingeslagen zou worden."

De huidige algemeen directeur van Feyenoord gaat nog dieper in op de zaak. "Omdat ik terug naar Guadalajara kon, waar ik begonnen was met werken en ik een dusdanig grote functie kreeg, was ik heel enthousiast. Ik had misschien zelf wat meer na moeten denken. Maar John van ‘t Schip en stafleden bleken toch nog wél onderdeel van de staf. Toen dacht ik: hè, waren die niet al weg? Het zijn goede mensen, dus ik wilde ze er eigenlijk wel bij houden. Toen werd de druk heel groot van de RvC en de eigenaar. Ik had toen eigenlijk moeten zeggen: ‘Nou, dan ga ik gewoon weg’. Misschien na een week al."

Van Schaik: “Waarom heb je dat niet gedaan?" Te Kloese geeft als reactie: "Het is een beetje mijn club, ik had daar toen al jaren gewerkt. Ik kende er veel mensen en rondom die club ook veel vrienden. En het is een fantastische club, ongelofelijk populair. Ze hebben veertig miljoen geregistreerde fans. Toch heb ik later wel een paar keer beseft dat ik dat misschien anders had moeten doen. Ik was misschien te jong. Het zou me nu nooit meer overkomen. Ik heb John laatst gelukkig een keer een hand gegeven rondom een wedstrijd. Maar ik heb er een slecht gevoel over gehad en hij denk ik nog slechter. Ik had het anders moeten doen."

Lees meer:
0 reacties