Forse kritiek op tactische keuze Koeman: "Dat is echt onzin"

Ronald Koeman voor het duel tegen Roemenië
Ronald Koeman voor het duel tegen Roemenië Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman koos ervoor om Steven Bergwijn in plaats van Donyell Malen op te stellen tijdens de wedstrijd tegen Turkije. Analisten Marciano Vink, Kees Kwakman en Kenneth Perez vonden dit een slechte keuze.

Vink ziet dat bepaalde spelers in dit systeem passen. "Engeland speelt ook met drie centrale verdedigers en een vergelijkbaar systeem als Turkije. Daar moet je dan de spelers bij hebben die wat extra’s brengen. En als dat Bergwijn is, die tegen Roemenië in die ruimte voor de linksback kan spelen, dan is dat goed gevonden. Maar als dat na vijftien minuten niet werkt tegen Turkije, dan moet je meteen ingrijpen. En dan is dat niet een schande van Bergwijn, maar gewoon dat het tactische plan net even anders moet", opent Vink bij ESPN.

Kwakman vindt wel dat Malen gewoon in de opstelling hoort te staan. "Maar je kan mij toch niet vertellen dat Malen niet een beetje aan de binnenkant kan spelen. Dat is echt onzin." Kenneth Perez is van mening dat Koeman Bergwijn zonder goede reden opstelt. "Wie heeft verzonnen dat Bergwijn de beste is tussen de linies? Koeman wil Bergwijn gewoon graag opstellen", stelt de ESPN-analist.

Lees meer:
0 reacties