Gaby Blaaser kampte lang met anorexia: "Had fout kunnen aflopen"

Gaby Blaaser
Gaby Blaaser Foto: © BSR Agency

Gaby Blaaser kampte toen ze jonger was met anorexia. Dat vertelt de actrice in het programma Who's That Girl?

Drie jaar lang had Gaby verkering met Jim Bakkum. Die was toen net bekend geworden door het eerste seizoen van Idols. Blaaser had er dan soms moeite mee om het 'vriendinnetje van' te zijn. Dat was ook niet goed voor haar zelfbeeld. "Ik was altijd heel slank. Op een gegeven moment kreeg ik wat vormen. En toen dacht ik: daar moet ik wat aan doen. En van een beetje afvallen werd dat anorexia."

Ook legt ze uit waardoor het moeilijker wordt. "Je valt af en dat gaat steeds beter en sneller. Daar raak je aan verslaafd. En dan opeens wordt eten je vijand." Ook Jim laat weten dat hij destijds schrok van het uiterlijk van zijn toenmalige vriendin. "Ik weet nog dat ik een keer naar het strand met haar ging. Ik kon letterlijk de ribben tellen op haar rug." Daarna groeide ze uit elkaar. "We waren allebei te jong om er iets aan te doen. Het had heel verkeerd af kunnen lopen."

Uiteindelijk was het een rol in SpangaS de redding was voor de actrice. "Ik heb toen mijn tv-vriendje Tim Murck verteld dat ik anorexia had. Ik weet niet waarom, maar ik denk dat ik heel graag geholpen wilde worden." De makers zijn daarna met haar in gesprek gegaan over haar eetstoornis.

Er werd tegen Blaaser gezegd dat ze uit de serie geschreven zou worden als ze niet aan haar anorexia ging werken. Dit was voor Blaaser een aanzet om hieraan te werken. "Dat was voor mij echt een eyeopener. Ik dacht: ik moet hulp zoeken, want anders valt mijn droom in duigen. We kunnen wel zeggen dat SpangaS mijn leven heeft gered. Anders had het fout kunnen aflopen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties