Gerard Joling: "Er is vast wel een grasveldje waar Ajax kan spelen"

Gerard Joling
Gerard Joling Foto: © Pro Shots

Gerard Joling heeft in de 538 ochtendshow benadrukt dat het is uitgesloten dat Toppers-concerten niet zullen doorgaan door Ajax. De zanger vindt dat Ajax zich zelf in deze situatie heeft gebracht en zal moeten gaan uitwijken.

Door de 2-0 nederlaag van afgelopen zondag dreigt voor Ajax de play-offs. De speeldata van deze play-offs vallen echter samen met concerten van De Toppers die in de Johan Cruijff Arena zullen gaan plaatsvinden. Die concerten kunnen volgens Joling niet worden verplaatst. "Het zou natuurlijk sowieso nooit kunnen. Dat wordt soms wel één jaar of twee jaar van tevoren al besproken. Er hangt geluid in voor een vermogen en alles zit erop en eraan, dus dat zou niet kunnen. Ajax gaat gewoon uitwijken", zegt hij.

"Wij hebben dan al twee concerten gedaan. Ze zijn een week bezig om daar alles op te hangen en dan kan je niet zeggen: we gaan het even binnen één dag eruit halen en dan gaat Ajax spelen." De zanger vindt dat Ajax er zelf voor heeft gezorgd. "Zo fantastisch heeft Ajax nou ook weer niet gespeeld. We hebben hier in Aalsmeer nog wel een voetbalveld...", grapt hij.

"Het is voor Ajax natuurlijk hartstikke lullig, maar het gaat dit keer toch eventjes om de Toppers. Er is echt wel een grasveldje in Nederland te vinden waar Ajax kan spelen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties