Gordon haalt uit: "Bedankt, Arjen Lubach! Ongelofelijke flapdrol"

Gordon
Gordon Foto: © Orange Pictures

Gordon heeft geen goed woord over voor Arjen Lubach die kritiek had op het programma Down the Road waarin mensen met het Downsyndroom hun grenzen verleggen.

De kritiek van Lubach had betrekking op het gegeven dat programma's als Down the Road alleen maar mensen met het Downsyndroom laten zien die gelukkig en blij zijn. "Het is nu echt alleen maar entertainment, en het gaat nauwelijks meer over de keerzijde van het hebben van het syndroom van Down”, vertelde Arjen Lubach.

Gordon begrijpt niets van de kritiek. op zijn programma, maar houdt er wel rekening mee dat het programma gecanceld zal worden. "Want Down-televisie mag niet meer, want het geeft een vertekend beeld van hoe Down daadwerkelijk is. Maar daarmee zetten we een uiterst kwetsbare groep mensen in de kou”, meldt de zanger op Instagram.

"Jij zat nog in je luiers toen ik m’n eerste twee miljoen kijkers scoorde”
Gordon

De presentator snapt de timing van de kritiek ook niet goed. "Daar hebben ze dan ruim 20 jaar over na moeten denken, want Paul de Leeuw en Johnny de Mol deden het al heel lang en wonnen er zelfs prijzen mee”, stelt hij gepikeerd. "Dus al die geweldige mensen met Down die je hebt gezien, moeten we wegstoppen in zorginstellingen of woonprojecten en vooral niet meer laten zien. En die groep laten lijden door de overgrote meerderheid die er veel slechter er aan toe is! Geweldig bedankt, Arjen Lubach! Ongelofelijke flapdrol! Wat een kortzichtige visie op dit programma, maar ook op mij als persoon”, haalt hij uit.

"Mag ik je er aan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik m’n eerste twee miljoen kijkers scoorde?”, gaat Gordon verder. "Maar gelukkig is er nog de Belgische versie waar men al zeven jaar uiterst succesvol wel dit programma op de buis brengt en waar niemand over zeikt. Ik ben er inmiddels wel klaar mee en woon dan ook niet voor niets in het buitenland, met heel veel plezier. Ik zou zeggen: struikel vooral niet over elkaar om ook hier weer wat van te vinden en maak mij en elkaar lekker af op social media.”

Lees meer:
0 reacties