Griekspoor kansloos ten onder: "Speelde als nummer één van de wereld"

Tallon Griekspoor tijdens het ABN Amro Open
Tallon Griekspoor tijdens het ABN Amro Open Foto: © Pro Shots

Het is Tallon Griekspoor niet gelukt de finale van het ABN Amro Open in Rotterdam te behalen. In de halve finale was, net als een jaar geleden, Italiaan Jannik Sinner te sterk. Hij won in twee sets: 6-2 6-4.

"Ik verlies in Ahoy van een ontketende Sinner, ik kan mezelf weinig kwalijk nemen", zei de 27-jarige Griekspoor op zijn persconferentie zaterdagavond in Ahoy. Griekspoor werd de eerste set overklast door de jonge Italiaan. "Toen was hij twee klassen beter dan ik. Sinner speelde als de nummer één van de wereld."

De Nederlander werd al in de eerste game gebroken. "Als je iets niet wil, is het meteen te worden gebroken door een speler van zijn kaliber. Sinner is een echte frontrunner, dan gaat hij beter en beter spelen. Ik serveerde matig in de eerste set en na elke tweede opslag drukt Sinner me in de verdediging. Hij is zo snel. Het tempo lag weer zo hoog, hij gaf me zo weinig kansen."

Toch kijkt Griekspoor tevreden terug. Maandagavond overleefde hij twee matchpoints in de wedstrijd tegen Musetti en zijn overwinning op Hubert Hurkacz was de "mooiste uit zijn loopbaan" tot nu toe. Vorig jaar stond Griekspoor ook in de halve finale in Rotterdam, wat betekent dat hij veel punten moest verdedigen. "Dat is me in elk geval gelukt. Daardoor ben ik volgende maand geplaatst bij de Masterstoernooien in Indian Wells en Miami."

De finale in Ahoy wordt zondag gespeeld en gaat tussen Australiër Alex de Minaur en dus Italiaan Jannik Sinner.

Lees meer:
0 reacties