Griekspoor waarschuwt Sinner: "Krijg een heleboel gratis punten"

Griekspoor bij het ABN Amro Open in 2024
Griekspoor bij het ABN Amro Open in 2024 Foto: © Pro Shots

Tallon Griekspoor neemt het zaterdagavond tijdens de halve finale van het ABN Amro Open op tegen Jannik Sinner. De 27-jarige Nederlandse tennisser heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn overwinning op Ruusuvuori en kijkt uit naar de ontmoeting tegen de Italiaanse topper.

"Alle druk zal bij hem liggen. Ik heb niets te verliezen. Ik geniet van de omstandigheden", legt hij uit op de website van de Telegraaf. "Natuurlijk gaat het ontzettend moeilijk worden. Als ik goed kan serveren en ik kan richting 5-5 of 6-6 gaan in de sets, dan wil ik het wel zien", aldus Griekspoor, die zijn service als sterkste punt ziet.

"Ik krijg een heleboel gratis punten", constateert hij. "Vandaag (vrijdagavond, red.) won ik een hoog percentage op mijn eerste en tweede opslag (85 om 52 procent, red.) en sloeg ik aardig wat aces (13, red.). Dat is wel iets dat ik de afgelopen twee jaar heb ontwikkeld en dat me enorm helpt. Ik kan alle hoeken redelijk vinden. Ik serveer geen 220 kilometer per uur, maar wel 206, 208 of 210 en bovendien een hoog percentage", besluit Griekspoor tevreden.

Lees meer:
0 reacties