Guido Weijers (46) raakt in opspraak: "Sprak af met 12/13-jarigen"

Guido Weijers
Guido Weijers Foto: © BSR Agency

Yvonne Coldeweijer heeft op Instagram een boekje open gedaan over cabaretier Guido Weijers (46). Hij zou hebben afgesproken met jonge kinderen. Yvonne doet een voorbeeld uit de doeken en geeft aan dat er nog meer verhalen bij haar bekend. Weijers zelf wilde volgens haar niet reageren op de beschuldigingen.

Yvonne: "Omdat de dingen die vroeger heeft gedaan ernstige gevolgen kunnen hebben voor hem, wanneer dat naar buiten komt. Maar ik begrijp dat dat mijn werk is, dus ik ben er nog steeds mee bezig. Hij sprak bijvoorbeeld af met 12/13-jarigen. Ik heb een dame gesproken die vertelde dat ze 15 jaar geleden, toen ze 13 was, met haar ouders naar een voorstelling van hem ging. In de zaal vroeg hij wie er vandaag de jongste was in de zaal. Het meisje stak haar vinger op en ze vond het helemaal cool dat ze na de show met hem op de foto mocht. Vervolgens heeft die creep haar toegevoegd op Facebook, om vervolgens wekenlang met haar te chatten. Hij wilde met haar afspreken want hij had als hobby fotografie en wilde haar graag fotograferen."

Daar bleef het echter niet bij zegt Yvonne: "Ze hebben toen afgesproken. Er is toen niks gebeurd. Ze hebben daarna vaker afgesproken, tot de berichtjes naar haar was seksueler werden van aard. Ze heeft het toen afgekapt en aan haar ouders verteld. Die zijn onwijs geschrokken en ze mocht natuurlijk niet meer met hem afspreken. Haar ouders zijn woest op Guido, maar geen stappen ondernomen. Er zijn soortgelijke verhalen bij mij bekend, waarbij er wél meer is gebeurd. Daar ben ik nog mee bezig. Maar dan weet je vast wat daar speelt. Ik heb hem overigens op meerdere manieren gevraagd om wederhoor, maar Guido wil niet reageren", besluit Yvonne.

Yvonne Coldeweijer over Guido Weijers
Yvonne Coldeweijer over Guido Weijers Foto: © Instagram Yvonne Coldeweijer
Lees meer:
0 reacties