Hamilton had contact voor stoeltje bij Red Bull: "Niet zo lang geleden"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © BSR Agency

Lewis Hamilton maakte eind augustus bekend zijn contract bij Mercedes te hebben verlengd. Nu blijkt dat in die tijd contact is geweest tussen de zevenvoudig wereldkampioen en het team van Red Bull, zo meldt Daily Mail.

Christian Horner, teambaas bij Red Bull meldt bij het Engelse medium. "We hebben door de jaren heen verschillende gesprekken gevoerd over een eventuele toetreding van Lewis. Zijn entourage heeft een paar keer contact opgenomen. Nog niet zo lang geleden, eerder dit jaar, werd gepolst of er van onze kant interesse zou zijn. Maar ik zie Max en Lewis niet samen trainen. De dynamiek zou niet kloppen. We zijn honderd procent tevreden met wat we hebben.”

Ook weet Horner te melden dat Hamilton contact had met Ferrari. "Hamilton ontmoette ook John Elkann (de eigenaar van Ferrari, red). Ik denk dat er serieuze gesprekken zijn geweest. Het was in mei, rond de Grand Prix van Monaco. Misschien is er ook gesproken met Vasseur (de teambaas, red). Maar in ieder geval met Elkann."

Hamilton ontkende deze woorden altijd. Hij geeft aan te blijven vechten voor zijn kansen bij Mercedes. "We blijven onze dromen achtervolgen en vechten, ongeacht hoe groot de uitdaging is”, zei Hamilton bij het verlengen van zijn verbintenis tot eind 2025. ,,Uiteindelijk zullen we weer gaan winnen."

Lees meer:
0 reacties