Hamilton reageert op sensationele overstap: "De tijd is rijp"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © BSR Agency

Lewis Hamilton rijdt vanaf 2025 voor Ferrari. Op de website van Mercedes, zijn huidige team, reageert hij op zijn sensationele overstap.

De coureur noemt het een hele moeilijke beslissing. "Ik heb elf geweldige jaren achter de rug bij dit team en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Mercedes maakt al sinds mijn dertiende deel uit van mijn leven. Het is een plek waar ik ben opgegroeid, dus het besluit om te vertrekken was een van mijn zwaarste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen. Maar de tijd is rijp om deze stap te zetten en ik ben blij dat ik een nieuwe uitdaging kan aangaan. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de ongelooflijke steun van mijn Mercedes-familie, vooral Toto (Wolff, teambaas) voor zijn vriendschap en leiderschap en ik wil samen op een hoog niveau eindigen. Ik zet me 100 procent in om dit seizoen zo goed mogelijk te presteren en mijn laatste jaar bij de ‘Silver Arrows’ er een te maken om nooit te vergeten."

Ook Wolff laat van zich horen. "Onze relatie als team en rijder is de meest succesvolle die de sport ooit heeft gekend. Daar mogen we met trots op terugkijken. Lewis zal altijd een belangrijk deel uitmaken van de autosporthistorie van Mercedes. We wisten echter dat onze samenwerking op een gegeven moment tot een natuurlijk einde zou komen en die dag is nu gekomen. Het is spannend om nu na te denken over onze mogelijkheden voor de toekomst. Maar eerst hebben we nog één seizoen te gaan en we zijn gefocust om er een mooi jaar van te maken."

Lees meer:
0 reacties