Harry Potter-acteur val J.K. Rowling af: "Zal hen blijven steunen"

Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe Foto: © BSR Agency

Daniel Radcliffe (de acteur die de rol van Harry Potter speelde) betreurt de opmerkingen van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling over transmensen. Dat vertelt de acteur in gesprek met The Atlantic.

Al jarenlang heeft Rowling een sceptische houding ten opzichte van transmensen. Zo vindt ze dat transvrouwen geen echte vrouwen zijn. Dit betekent echter niet dat Radcliffe zich niet verzet tegen deze uitspraken. “Zonder haar zou Harry Potter uiteraard niet zijn gebeurd, dus zonder die persoon zou waarschijnlijk niets in mijn leven zijn gebeurd zoals het is. Maar dat betekent niet dat je de dingen waarin je werkelijk gelooft je hele leven aan iemand anders te danken hebt.”

Hij laat dan ook merken dat hij het niet eens is met de uitspraken van de schrijfster. “Ik zal de rechten van alle lhbtiq+-mensen blijven steunen.” Toen Rowling in 2020 de uitspraken over transvrouwen deed, was Radcliffe de eerste die hierop reageerde. Hij deed dit door een essay te schrijven over waarom transvrouwen gewoon vrouwen zijn.

Lees meer:
0 reacties