Heleen van Royen bronstig: "Net zo opgewonden als 30 jaar geleden"

Heleen van Royen
Heleen van Royen Foto: © BSR Agency

Heleen van Royen kennen we allemaal als de schrijfster die op hoge leeftijd er nog heel goed uitziet. Ze deelt nog regelmatig pikante kiekjes en in gesprek met LINDA doet ze een fraai boek je open.

Heleen van Royen schaamde zich in vorige relaties wel eens om te praten over het 'leven in bed'. “Het was meer schroom, om mijn fantasieën uit te spreken. Of hardop te zeggen wat ik wel en niet lekker vind. En dat is een ongoing proces. Net als veel vrouwen vind ik de ene week een vluggertje heerlijk, terwijl ik de andere week veel meer behoefte hebt aan intimiteit die langer duurt.

Toch valt er voor haar nog wel wat te leren, zo laat ze weten aan LINDA. "Ik zou wel beter willen leren squirten. Soms zie ik vrouwen op pornosites met van die golven spuiten waarvan ik denk: geweldig, hoe is het mogelijk? Bij mij is het meer een soort babysquirten. Vrouwen hebben echt bepaalde klieren die heel veel vocht kunnen afscheiden, al zal een deel wellicht uit de blaas komen. Maar er valt vaginaal en clitoraal nog veel te onderzoeken, qua wetenschap liggen we nog mijlenver achter op de mannelijke geslachtsorganen en seksualiteit. Dat bij vrouwen de zin in seks afneemt als ze ouder worden, is ook een fabel. Ik ben nu 58 jaar en ik word nog net zo opgewonden al dertig jaar geleden."

Lees meer:
0 reacties