Heleen van Royen hekelt Yolanthe: "Kwalijk om leugens te verspreiden"

Sam en Heleen van Royen op de tribune
Sam en Heleen van Royen op de tribune Foto: © Orange Pictures

Heleen van Royen heeft geen goed woord over voor Free a girl, de stichting van Yolanthe Cabau. De stichting heeft op Instagram de beslissing om Pim Lammers een platform te geven tijdens de Kinderboekenweek veroordeeld. Onbegrijpelijk, volgens Heleen van Royen.

De stichting van Yolanthe is van mening dat Lammers in zijn vroegere werk pedofilie verheerlijkt. 'Free a Girl veroordeelt de beslissing van de CPNB om een auteur een platform te geven tijdens de Kinderboekenweek die eerder een verheerlijkende boodschap over pedofilie heeft verspreid, ongeacht de context of de periode waarin dit gebeurde”, luidt het bericht.

Van Royen is woedend over dit statement. "Hoeveel meisjes zijn er bevrijd of beschermd dankzij dit statement? NUL”, reageert ze op Instagram. "Er zit alleen een auteur ondergedoken omdat hij met de dood wordt bedreigd. Een auteur die in 2015 een kort verhaal schreef over een maatschappelijk thema dat Free a Girl aan het hart gaat."

De schrijfster is bij dat Lammers over het thema durfde te schrijven. "Een kind dat zoiets heeft meegemaakt kan er wellicht later in zijn leven troost in vinden: hij was niet de enige, hij is niet alleen”, legt Heleen uit. "Schrijvers en hun werk boycotten, daar help je niemand mee. Integendeel, het is zeer kwalijk om leugens te verspreiden, want het verhaal is geen verheerlijkende boodschap over pedofilie. Ga met een schrijver in gesprek als je een verhaal niet begrijpt en maak hem niet monddood.”

Lees meer:
0 reacties