Hélène Hendriks fel bekritiseerd: "Een schandalige opmerking"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Orange Pictures

Hélène Hendriks is fel bekritiseerd door mediakenners Victor Vlam en Lars Duursma. Volgens hen maakte de presentatrice een belachelijke opmerking aan tafel bij Vandaag Inside.

Daar zei ze namelijk dat ze helemaal geen last heeft van Jack van Gelder, die in opspraak raakte vanwege grensoverschrijdend gedrag bij NOS Studio Sport. "Ik vond die opmerking toch wel dat ik dacht van: ja, hallo, natúúrlijk is Jack correct tegen jou, want Hélène Hendriks is de grote ster op dit moment van SBS 6", begint Vlam bij de podcast Communicado's. "Ze is enorm succesvol en geliefd bij het publiek."

"Ze is nog jong en iemand die een grote, lange toekomst voor zich heeft. Als zij niet overweg kan met Jack van Gelder, dan zijn de machtsverhoudingen daar zo dat Jack van Gelder het veld moet ruimen, niet Hélène Hendriks. En dat is natuurlijk de situatie die bij NOS Sport anders was", concludeert Vlam. "Daar was Jack van Gelder de grote man. Als jij het niet kon vinden met Jack van Gelder, dan verdween jij, niet hij. Hier is het precies omgekeerd. Dus zo’n opmerking van: ‘Hij is altijd correct tegen mij’, ja, ik vind dat een beetje een kwalijke opmerking als ik eerlijk ben."

Co-host Lars Duursma doet er nog een schepje bovenop. "Het is een schandálige opmerking, want eigenlijk diskwalificeer je daarmee wat anderen zeggen, want het is helemaal niet belangrijk of Jack van Gelder dit bij íedereen deed. Het is belangrijk dat hij het in ieder geval bij een aantal deed en mogelijk bij veel vrouwen deed."

Lees meer:
0 reacties