Hélène Hendriks hekelt Ajax: "Waar slaat dat op? Wat zijn je waarden?"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Orange Pictures

Johan Derksen vindt het begrijpelijk dat Ajax bij Marc Overmars heeft gepolst of hij openstond voor een terugkeer. De oud-journalist ligt daardoor niet op één lijn met Hélène Hendriks. Zij vindt het niet kunnen, na alles wat de voormalig directeur destijds gedaan heeft.

"Ik vind dat heel groot nieuws", zo reageert Derksen bij Vandaag Inside op het nieuws dat Ajax na het ontslag van Overmars twee keer contact met hem heeft opgenomen. Dat gebeurde via voormalig RvC-voorzitter Leen Meijaard en huidig commissaris Danny Blind. "Ik vind het heel verstandig van Ajax."

Derksen stelde bij het ontslag van Overmars al dat de club even de tijd moest nemen en dat herhaalt hij nu nogmaals. "Ze hadden even geduld moeten hebben met Overmars", aldus de oud-journalist, die heeft gezien dat Ajax niet zomaar een vervanger voor hem kon vinden die dezelfde capaciteiten bezit.

Hendriks vindt het niet goed dat de Amsterdammers hem gepolst hebben voor een terugkeer. "Eerst heb je de moraal dat Overmars weg moet. Dan denken ze opeens aan het geld en mag hij terug. Waar slaat dat op? Wat zijn dan je waarden?"

René van der Gijp zou niet terugkeren in Amsterdam als hij in de situatie van Overmars zou zijn. "Hij moet het niet meer doen. "Hij had Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Mazraoui. Hij haalde Blind, Tadic, Haller en Ziyech. Dat moet Overmars koesteren. Hij moet gewoon verder."

Lees meer:
0 reacties