Hélène Hendriks ziet zelfmoord aankomen na schandalen: "Heel erg"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Orange Pictures

Steeds meer mensen die vaak op televisie zijn komen negatief in het nieuws. Diverse schandalen zoals die van Jack van Gelder en Tom Egbers kwamen deze week naar boven, nadat al velen hun voorgingen.

Presentatrice Hélène Hendriks stoort zich hoe er op de redactievloer van NOS Sport wordt bericht, zo laat ze weten bij Vandaag Inside. Egbers trok vrijdagavond de stoute schoenen aan en deed hevig geëmotioneerd zijn verhaal aan tafel bij Khalid & Sophie.

Hendriks is ervan overtuigd dat er meer aandacht moet zijn voor de daders van grensoverschrijdend gedrag. “Ik heb gezegd, en dat werd me niet in dank afgenomen, dat ik het helemaal eens ben met Jan Slagter. Hij zegt: ‘We draaien door, we gaan veel te ver.’ En waar doelde hij op? 'Trial by media', daar doen we allemaal aan mee. Geen open blik meer, geen nuance.”

Zelfmoorden als gevolg van deze heksenjacht sluit ze dan ook niet uit. "Mensen komen zó onder druk te staan dat je niet raar moet staan te kijken dat het een keer fout gaat en dan heb ik het bijvoorbeeld over iemand die het niet meer ziet zitten en dus uit het leven stapt. Ik denk dat we daar niet zo heel ver vandaan zitten en dat vind ik echt heel erg.”

Ze stoort zich vooral aan het ontbreken van nuance: "Waar ik me echt enorm aan stoor is dat wanneer er iets wordt blootgelegd, we geen open blik meer hebben, dat alle nuance weg is en dat het zwart-wit is.”

Lees meer:
0 reacties