Helmut Marko bespeurt contact tussen Max Verstappen en Mercedes

Toto Wolff in Azerbeidzjan
Toto Wolff in Azerbeidzjan Foto: © Pro Shots

Lewis Hamilton vertrekt na dit seizoen zoals bekend naar Ferrari. Zou Max Verstappen een optie zijn voor het vrije stoeltje bij Mercedes? Helmut Marko verwacht wel dat het team aanklopt bij de Nederlander.

In het gesprek met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung zegt Helmut Marko dat hij denkt dat Mercedes bij Max Verstappen heeft aangeklopt. "Het zou me verbazen als ze dat niet hadden gedaan. Maar Max is een erg loyale coureur", is Marko niet bang voor een mogelijk vertrek van de regerend wereldkampioen. Max heeft gewoon geen bovengrenzen en is ongelofelijk soeverein en dat gaat gepaard met een enorme kalmte en enorme precisie."

Nu Hamilton na dit seizoen vertrekt bij Mercedes, wat verwacht Marko dan dit jaar van de zevenvoudig wereldkampioen? "Lewis is een uitzonderlijke coureur. Als Mercedes hem een auto geeft die in staat is om te winnen of zelfs mee kan strijden om het wereldkampioenschap, dan zullen ze hem er tot het einde overal bij moeten betrekken. En dus zal Mercedes over hun schaduw heen moeten stappen", doelt Marko op het feit dat tegen het einde van het seizoen als de wagen voor 2025 wordt ontwikkeld Hamilton waarschijnlijk minder betrokken zal worden bij het team.

Lees meer:
0 reacties