Hendriks kreeg haatberichten: "Hij zei: je kunt beter weggaan"

Hélène Hendriks in Tilburg
Hélène Hendriks in Tilburg Foto: © Pro Shots

Hélène Hendriks heeft het zwaar te verduren gehad nadat ze zich eind december last minute afmeldde voor een uitzending van Vandaag Inside. De presentatrice testte positief op het coronavirus en moest daardoor terug naar huis.

Vlak voor de uitzending testte ze positief. "Ik moet eerlijk zeggen: er was behoorlijk wat over te doen dat jij laatst bij Vandaag Inside mijn plaats overnam, Eveline (Stallaart, red.), want toen moest ik een testje doen hier en dat bleek dus corona te zijn", blikt Hendriks terug in De Oranjewinter.

Ze kreeg na de positieve test het verzoek om naar huis te gaan. "Dat heb ik uiteraard gedaan, maar ik heb zó veel haatberichten daarna gehad, van mensen die het heel raar vinden dat er überhaupt nog getest wordt. Eigenlijk vinden ze dat paniek schoppen om niks. Kun je daar inkomen?"

De presentatrice had voordat ze naar de studio kwam al last van enkele symptomen. "Maar je blijft natuurlijk niet zo heel snel thuis. Dan denk je: nee joh, dat doe ik mijn werkgever niet aan. Het was een half uur voor de uitzending. Je denkt: ik ben er gewoon", aldus Hendriks, die benadrukt dat het niet helemaal haar eigen besluit was om zich af te melden: "De eindredacteur zei tegen mij: je kunt beter weggaan."

Lees meer:
0 reacties