Hendriks Oranjezondag wordt nog amper bekeken: "Dat is zo zonde"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Pro Shots

Waar het programma De Oranjezondag van Hélène Hendriks eerst nog goed scoorde, zakken de kijkcijfers nu in. De uitzending van zondagavond scoorde met 550.000 kijkers heel matig. Volgens Tina Nijkamp heeft het mooie weer van de afgelopen tijd ermee te maken.

De mediapersoonlijkheid heeft het er in haar podcast Tina’s TV Update over. "Poeh, dat was niet makkelijk gisteren, want er was natuurlijk heel veel zon. Dat betekent dat er veel minder televisie wordt gekeken en zeker op zondag als iedereen vrij is. Dat blijkt", zo klinkt het. Alleen Studio Sport Eredivisie, dat ongetwijfeld profiteerde van de kampioenswedstrijd van PSV, en het Journaal kwamen boven de miljoen uit.

"En de rest, zelfs Dwars door de Lage Landen had nog geen 900.000 kijkers, scoorde dus onder de miljoen", vervolgt Nijkamp. De Oranjezondag noteerde op 25 maart met 1.108.000 kijkers nog een kijkcijferrecord, maar daarna werd het minder. Op zondag 14 april waren ‘slechts’ 928.000 kijkers getuige van het programma.

Op Bevrijdingsdag dus dubbel zo weinig kijkers. "En dan scoorde het in de leeftijdsgroep 25-54 met 13.1 ook nog redelijk oud", voegt Nijkamp er nog aan toe. Angela de Jong van het Algemeen Dagblad was eerder al kritisch. "Soms vraag ik me weleens af of Hélène een mol achter de schermen heeft van De Oranjezondag. Het lijkt er bijna op dat iemand daar de boel saboteert. Alsof het programma niet mág slagen. En dat is zo zonde."

Lees meer:
0 reacties