Henk Westbroek doet bizarre onthulling: "Haar zus adopteerde mij"

Henk Westbroek
Henk Westbroek Foto: © Pro Shots

Henk Westbroek heeft tegenover Story een bizarre onthulling over zijn familie gedaan. De stamboom zat toch niet zo in elkaar als Henk altijd dacht.

In gesprek met het roddelblad vertelt Westbroek over Nel. Henk zag haar altijd als tante, maar de vork zat toch iets anders in de steel. Nel had het bed gedeeld met een man waarmee ze niet samen was. Daar kwam een kind uit, en dat stond Nel af aan haar zus.

Westbroek bleef er erg rustig onder toen hij dat destijds te horen kreeg. “Als je als vrouw ongewenst zwanger werd, werd je verstoten. Ik heb haar begraven, een schat van een vrouw, maar ze werd destijds als een h*er behandeld en vertrok naar het plaatsje Erica in Drenthe. Haar zus adopteerde mij. Tante Nel is altijd tante Nel gebleven. Tante Nel was mijn lievelingstante. Ze was kapster en stopte me weleens een tientje toe, een kapitaal in die tijd. Ze was heel aardig en had een leuke man. Nee, dat was niet mijn vader. Mijn vader is onbekend, maar volgens de buren was het de visboer.”

Daarnaast bleek de voormalige zanger van Het Goede Doel ook nog eens een broer te hebben. “Veertig jaar later bleek tante Nel nóg een kind gebaard te hebben. Dat is de enige levende broer die ik nog heb: Peter Zeylmaker van het fameuze reclamebureau Zeylmaker & Partners. Vroeger werkte Peter bij het radioprogramma Hulkie Dulkie. Zijn specialisme was het imiteren van prins Bernhard. Ik leerde Peter kennen toen ik vijftig was. Ik deed ergens een lezing. Een man begon na afloop een babbeltje met me. We zaten aan de bar te praten, en hij zei ineens: Ik ben trouwens je broer. Ik zei: Oh, wat grappig.”

Peter wist dat Westbroek zijn broer was, in tegenstelling tot Henk zelf. “Hij ging trouwen en kwam er toen, via de burgerlijke stand, achter dat hij geadopteerd was. Dat was hem nooit verteld. Voor mij was het een groot geschenk. Ik kan het iedereen aanraden zo rond zijn vijftigste nog een broertje te krijgen. Een ontzettend aardige man. We gaan regelmatig bij elkaar eten. Volgens mijn vrouw en onze dochter zijn we precies hetzelfde. We praten hetzelfde, lopen hetzelfde en hebben hetzelfde gevoel voor humor. Mijn broer heeft ook die cynische humor, een beetje mensen in de maling nemen, maar met goede bedoelingen”, besluit Westbroek."

Lees meer:
0 reacties