Hoog bezoek verwacht bij kwartfinale tussen Nederland en Turkije

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Het panel van Shownieuws verwacht hoog bezoek bij de wedstrijd tussen Nederland en Turkije op het EK in Duitsland. Zij denken dat koning Willem-Alexander dan weleens op de tribune plaats zou kunnen nemen.

Sandra Schuurhof denkt dit omdat al een hoop mensen van andere koningshuizen zijn langs geweest. “We hebben prins William van Engeland al gezien met koning Frederik van Denemarken. Ook Felipe van Spanje was er en die ging achteraf nog de kleedkamer in. De Belgische koning is ook al geweest”, vertelt de royaltykenner.

Willem-Alexander heeft echter nog niet van zich laten horen en dat wekt verbazing op bij Schuurhof. De wedstrijd bij Roemenië kon hij echter niet bij zijn. De koning moest toen het nieuwe kabinet beëdigen. Toch is de verwachting dat Willem-Alexander nog wel even op bezoek komt bij het toernooi.

Ook Bart Ettekoven denkt dat de koning nog wel komt, maar in een later stadium. Schuurhof laat weten waar dat een beetje aan ligt. “Ze waren er bijvoorbeeld in 2021 al in de groepsfase. Oranje speelde toen tegen Oekraïne. Het hangt er dus een beetje van af, ook van de agenda. Hij had het vandaag natuurlijk ook druk, maar ik vind het wel jammer, want ik denk wel: nu moet hij zaterdag in Berlijn acte de présence geven. Het is toch best wel dat je denkt: kom op! Hij kan nu niet meer wegblijven”, aldus Schuurhof.

Lees meer:
0 reacties