'Horner op straat gezet? Verhaal Red Bull topman krijgt staartje'

Christian Horner in Zandvoort
Christian Horner in Zandvoort Foto: © Pro Shots

Het onafhankelijke onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is afgerond. Hij zou zich seksueel misdragen hebben, een dezer dagen komt het rapport en de bevindingen daarvan naar buiten.

Dat weet De Telegraaf. "Dinsdag wordt het rapport besproken door de Red Bull-top op het hoofdkantoor in Oostenrijk. Naar Horner is een onafhankelijk onderzoek ingesteld, na aantijgingen van een vrouwelijke medewerker aangaande seksueel overschrijdend gedrag. Horner heeft tot dusver alle beschuldigingen ontkend."

Bij de testdagen in Bahrein was hij 'gewoon' aanwezig. "De Red Bull-top is voornemens om binnen 48 uur een beslissing te nemen, dus vóór de eerste race van het seizoen in hetzelfde Bahrein, komende zaterdag (16.00 uur Nederlandse tijd)."

"Mocht Horner kunnen aanblijven als teambaas, dan krijgt de zaak mogelijk nog een staartje, omdat de werkneemster in kwestie verdere juridische stappen overweegt. Inmiddels is het ook een publiek geheim dat er sprake is van tweespalt binnen de organisatie van het energiedrankjesconcern", weet de krant.

Er is sprake van twee kampen. "De Oostenrijkse tak, met Mark Mateschitz die 49 procent van de aandelen bezit, zou het liefst snel van Horner af willen. De Thaise grootaandeelhouder Chalerm Yoovidhya (51 procent) heeft Horner tot dusver altijd beschermd."

Lees meer:
0 reacties