Hugo Borst hard voor Amsterdammers: "Ajax is terminaal ziek"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst ziet ook dat Ajax een een flink wak verkeert. De Amsterdammers wonnen dan wel van FC Twente, maar op bestuurlijk vlak is het ook nog altijd bepaald niet rustig in de Johan Cruijff Arena. Borst denkt echter wel te weten wie volgend seizoen trainer moet worden van Ajax: Louis van Gaal.

"Maar hoe verder? Want Ajax is terminaal ziek", begint Borst zijn column in het Algemeen Dagblad. "De schuldvraag laten we buiten beschouwing, al moet aangemerkt dat ook een clubicoon als Van Praag fouten maakt. Hoe kun je iemand (Kroes) schorsen en tegelijkertijd beweren dat-ie niet meer zal terugkeren? Dat is technisch onmogelijk."

"Hoe verder? In de studio van NPO Radio 1 wist Andries Jonker het wel", gaat de columnist verder. "Louis moet trainer worden'. Na dit seizoen dus. Ik hoorde het instemmend aan, maar dacht ook: hoe is het precies met Louis’ gezondheid?"

"In het belang van Ajax en het Nederlands voetbal is het noodzakelijk dat a) Van Praag vandaag nog vraagt aan Louis van Gaal om voor één jaar trainer te worden van Ajax en zodoende orde te scheppen. En dat b) Van Praag de schorsing van Kroes nu herroept. Met deze twee ingrepen redt Van Praag tevens zijn eigen hachie", aldus Borst.

De 10 redenen van Borst

1. Wie anders?
2. Hij is de Nederlandse trainer met de meeste statuur en het meeste charisma.
3. Het gaat qua gezondheid heel goed met Louis (zeer belangrijk).
4. Truus gaat niet dwarsliggen (even belangrijk).
5. Een adviseursrol – zoals nu – past totaal niet bij hem. Louis moet leidend zijn.
6. De achterban van Ajax heeft geen bezwaren tegen Van Gaal.
7. Louis wil dolgraag samenwerken met Kroes (en vice versa).
8. Van Gaal heeft geen vijanden in de bestuursraad. Belangrijk omdat de bestuursraad de baas is over de raad van commissarissen (lees: Van Praag).
9. Louis is goed met de commissarissen Van Praag en Danny Blind. Hij is ook goed met Marijn Beuker (de vervanger van Mislintat) en Menno Geelen (commercieel directeur).
10. Elke andere gewenste trainer is of te licht of heeft geen interesse in Ajax.

Lees meer:
0 reacties