Hugo Borst opgenomen in ziekenhuis: "Spoedopname in de nacht"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst heeft in het ziekenhuis gelegen, zo laat de Sparta Rotterdam-supporter weten in zijn column op de website van het Algemeen Dagblad. De voetballiefhebber moest een ontstoken galblaas laten verwijderen.

"Een ziekenhuis maakt nederig. Helemaal als je zelf een bed bezet houdt", schrijft hij. "Omtzigt, Caroline en Timmermans zijn ver weg als je pijn hebt. De politiek, de verkiezingen? Die bestaan niet. Voetbal? Wat is dat? Het was nacht. Een spoedopname. Op een kamer met wildvreemden – ik beschouwde zoiets als de hel – maar het deerde niet. Wat was die pijn? Die pijn moest gedefinieerd", blikt Borst terug.

"De volgende ochtend, bij de echo, kwam het oordeel: een ontstoken galblaas. Dat ding moest eruit", vervolgt hij. "Hoorde ik mezelf dat nou echt zeggen? ‘Houd ik wel gal over, dokter? Ik moet professioneel spuwen, dokter. Zonder gal ben ik brodeIoos. Ik kan echt niet zonder gal als columnist, als duider.’ Dat onding moest niet exploderen, dan was Leiden in last. Over de pijn wijd ik hier niet uit", aldus Borst.

"Ik geloof niet dat een man de aangewezen sekse is om pijn een cijfer te geven. In het licht van huidig oorlogsleed wordt het helemaal gênant. Aan de andere kant: nooit leed met leed vergelijken", benadrukt hij. "In de nacht, vijf uur na de ingreep, at ik al twee boterhammetjes. Een met kaas, een met chocoladevlokken. Kreeg er een kop thee bij. De verpleegkundigen waren allemaal geweldig. Lief, geduldig en niet gespeend van (galgen)humor", besluit Borst.

Lees meer:
0 reacties