Huybrechts na knokpartij: "Verkeerde tijdstip, verkeerde plaats"

Kim Huybrechts
Kim Huybrechts Foto: © Pro Shots

Darter Kim Huybrechts heeft vanuit het ziekenhuis gereageerd op het geweldsincident waar hij bij betrokken was afgelopen donderdag. Huybrechts was toeschouwer bij de Belgische bekerfinale, maar werd daarna in elkaar geslagen en geschopt.

"Een dertigtal jongeren begon iets te roepen - dat Union gewonnen had, enzovoort. Een paar Antwerp-fans riepen wat terug. Je weet hoe dat gaat", zegt Huybrechts tegen Het Laatste Nieuws. De darter wilde met een vriend langs de hekken stappen, omdat ze op tijd bij de bus moesten zijn. Uit het niets kreeg hij een duw, gevolgd door een harde klap. "Ik kreeg rechts een klap met een motorhelm. Daarna werd ik op de grond getackeld en begonnen ze op mijn hoofd, kin en sleutelbeen te stampen."

De darter kon niks beginnen en liep een dubbele sleutelbeen-breuk op. Ik was weerloos en voelde vrij snel dat er iets mis was. In twee minuten was het gebeurd en was het groepje ook alweer verdwenen", zegt Huybrechts. "Misschien dachten ze dat ik iets tegen hen geroepen had? Er was ook geen politie in dat parkje, dat vond ik vreemd."

Huybrechts zegt zelf niks gedaan te hebben om het geweld uit te lokken. "Vanuit mijn kant was er helemaal geen aanleiding. Dit is dus zinloos geweld. Ik was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Ze hadden het denk ik niet op mij gemunt. Zoiets maakt je wel boos, ja."

Lees meer:
0 reacties