Ilse DeLange blikt terug: "Waylon wilde iets wat niet kon"

Ilse DeLange en Waylon
Ilse DeLange en Waylon Foto: © BSR Agency

Ilse DeLange is in gesprek met Linda openhartig geweest over haar breuk met Waylon. De twee werden samen tweede op het Eurovisie Songfestival met het liedje 'Calm After the Storm' onder de naam The Common Linnets.

In gesprek met het vrouwenblad vertelt de zangeres wat de hoge eindklassering op het liedjesfestijn opleverde. “Door ons succes tijdens het songfestival – 'Calm After the Storm' stond in veertien landen op één – kwamen er heel veel kansen op ons af." Daardoor ontstonden er veel botsingen tussen het duo. "Waylon wilde dat op een manier aanpakken die volgens mij niet kon, dus heb ik gezegd: Ik ga toch op die trein springen. Doe mee of niet, maar ik spring erop.”

De mannelijke helft van het duo besloot destijds om daar niet aan mee te doen. “Toen hij niet mee wilde, dacht ik: dan zie ik wel wat er overblijft aan kruimels.” De zangeres is daarna gaan toeren met de songwriters van het nummer en dat bleek een goede zet. “Inmiddels zijn we tien jaar verder en nog steeds succesvol in Duitsland. Er bleken meer dan genoeg kruimels”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties