Imam Elmansouri Amsterdam roept: "Moslims moeten Joden haten"

Imam Ayoub Elmansouri
Imam Ayoub Elmansouri Foto: © YouTube

In Amsterdam heeft imam van een moskee opgeroepen tot aversie tegen Joden en tegen iedereen die niet gelovig is, zo meldt De Telegraaf: "Dergelijke oproepen zijn volstrekt onaanvaardbaar,” verklaarde burgemeester Halsema. De moskee heeft de intentie om deze kwestie met de imam te bespreken. Jodenhaat is een veelbesproken onderwerp in de wereld op dit moment.

Behalve tegen de Joden heeft hij nog meer afkeer: "Als iemand mij of jouw moeder zou uitschelden, dan haat je hem. Laat staan iemand die Allah beledigt door Hem niet te aanbidden en door niet in Zijn profeten te geloven, we haten een ieder die niet gelooft in Allah en in Mohammed."

Het CIDI noemt de tekst ‘misselijkmakend: "Wij kunnen als samenleving niet accepteren dat dit soort teksten geaccepteerd en genormaliseerd worden. Aan haat verspreiden en oproepen tot geweld zouden consequenties moeten worden verbonden. Het gaat in tegen alle waarden waar wij als Westerse samenleving voor staan en we moeten ervoor waken dat dit soort verachtelijke, hatelijke denkbeelden hier verder voet aan de grond krijgen. Onze rechtsstaat moet hier keihard tegen optreden."

Lees meer:
0 reacties