Irene Schouten dankbaar: "Zij was echt mijn redder in nood"

Irene Schouten wint in geleend pak
Irene Schouten wint in geleend pak Foto: © Pro Shots

Irene Schouten is ondanks een stressvolle voorbereiding Nederlands kampioen marathonschaatsen geworden. In De Telegraaf vertelt ze over haar moeizaam verlopen voorbereiding.

Schouten was namelijk haar marathonpak kwijt. Daar kwam ze echter pas op de dag van de marathon achter, hoewel ze het nog door haar hoofd schoot om het op zondag te checken. "Maar ik dacht: ach, dat komt maandagochtend wel. Eén plank in mijn kledingkast heb ik namelijk gereserveerd voor al mijn marathonkleding. Het kon dus niet ver liggen. Althans, dat dacht ik..."

"Ik zag mijn lycrapak, mijn massastartpak, mijn Nederlands kampioenpak, het oranje leiderspak, mijn natuurijspak, maar niet mijn gewone marathonpak."

Vervolgens begon Schouten uit nood rond te appen in de hoop dat een teamgenoot een extra pak had. Gelukkig voor Schouten had Marijke Groenewoud die inderdaad. Toch diende zich een ander probleem aan. "Op het pak van Marijke staat natuurlijk een ander beennummer..."

"Ik heb daar mijn beennummer en persoonlijke sponsoren uitgeknipt om op het reservepak van Groenewoud te naaien." De moeder van haar ploeggenote Maaike Verweij bleek maandag uiteindelijk de tweede reddende engel. "Zij is met een naaimachine naar het hotel gekomen waar we de voorbespreking hadden. Terwijl wij het tactische plan voor de wedstrijd doornamen, heeft zij snel mijn pak in orde gemaakt. Zij was echt mijn redder in nood."

Lees meer:
0 reacties