Irene Schouten na titel: "Heb echt huilend op mijn kamer gezeten"

Irene Schouten
Irene Schouten Foto: © Pro Shots

Irene Schouten is wereldkampioen geworden op de 3.000 meter. Toch was de aanloop naar de titel niet de minste of geringste.

Aan De Telegraaf vertelt ze twijfels te hebben gehad of ze wel op tijd fit zou zijn. "Ineens word je ziek, ja. Ik raakte er echt wel van in paniek. Heb echt huilend op m’n kamer gezeten. Ik had zoiets van: dit ga je niet menen. Het hele jaar zeg ik: alleen de WK, alleen de WK. En dan gebeurt je dit."

Schouten vertelde dat ze naar haar trainers Jillert Anema en Arjan Samplonius luisterde. "Die zeiden: ’Ga alleen het ijs op om technisch iets te voelen. Ga niet te hard, ga niet die grens opzoeken.’ Want dat doe ik altijd. Nu ging iedereen mij dus voorbij. Dat was mentaal best zwaar. Maar misschien is het wel mijn redding geweest. Het is dus allemaal net goed gekomen. Twee dagen geleden had ik dit niet gekund. Dus je kan ook zeggen: ik heb geluk gehad."

Met de motivatie was bij Schouten in ieder geval niks mis. "Ik dacht toen ik opstond: ik ga er alles aan doen om deze titel te pakken. Dit is het toernooi waar ik het hele jaar naar uit heb gekeken. Alle trainingen waren gericht op deze week. Een World Cup-zege is leuk, maar het draait natuurlijk om de wereldtitels."

Lees meer:
0 reacties