Irene Schouten ondanks val naar titel: "Laat ze maar lekker doen"

Irene Schouten
Irene Schouten Foto: © Pro Shots

Irene Schouten leek de wereldtitel massastart afgelopen zaterdag wel te kunnen vergeten naar haar vroege val. Niets bleek minder waar, de concurrentie reed niet door een Schouten kon weer aansluiten in het peloton waarna ze de snelste was in de eindsprint.

"Kutzooi, dat heb ik weer", dacht Schouten toen ze al in de tweede ronde van de massastart onderuit ging. Toch stond ze op en zette ze de achtervolging in. "Ik moest rustig blijven en weer naar die grote groep toe", vertelt ze bij NU.nl. "Ik wist dat het nog mogelijk was om te winnen. Ik zou ook denken dat mijn concurrenten mij zoveel mogelijk om afstand zouden willen houden. Maar dat deden ze niet."

Daar heeft Schouten wel een verklaring voor. In de massastart rijdt iedereen altijd alleen maar op de Nederlanders. Als een van ons wegvalt, weten ze niet meer wat ze moeten doen. Ze zijn denk ik bang om moe te worden." Glimlachend: "Maar ik ga er verder niets over zeggen, want ik wil de concurrentie niet wijzer maken. Laat ze maar lekker doen."

Volgens Schouten heeft ze de overwinning ook te danken aan haar Marijke Groenewoud, die wel in het peloton reed. "Dankzij Marijke heb ik deze wedstrijd gewonnen", stelt Schouten. "Ze waren bang voor Marijke en daarom durfde niemand aan te vallen. Dat is mijn geluk geweest."

"Het is leuker om op deze manier te winnen dan na een optocht van zestien rondjes", vertelt ze met een grote glimlach. "Na zo'n race is het lekker als je het op deze manier kan afmaken. En dan ook nog op het belangrijkste moment van het seizoen."

Lees meer:
0 reacties