Irene Schouten: "Schrijf niet op dat ik lid word van een naaiclubje"

Irene Schouten
Irene Schouten Foto: © Orange Pictures

Irene Schouten zet een punt achter haar schaatsloopbaan. De 31-jarige topschaatsster heeft besloten op per direct te stoppen met langebaanschaatsen en rijdt zaterdagavond haar laatste ereronde in Thialf.

"Ik wil niet langer de hele tijd op m'n horloge kijken omdat ik straks moet trainen", vertelt Schouten in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Of bij een gezellig etentje vroeg naar huis, omdat ik de volgende ochtend toch weer fit moet zijn. Die medailles betekenden toen álles voor mij. Ik had toen graag al willen weten dat er méér is dan hard trainen. Ik dacht heel lang, tot ik een jaar of 25 was, dat hard trainen het enige was dat telde."

Schouten wil nu van andere dingen in het leven genieten. "Mijn man en ik hebben een nieuwe woning in Hoogkarspel. De buitenkant is klaar, nu zijn we toe aan het werk aan de binnenkant en de tuin. Het lijkt me heerlijk om uren in de tuin bezig te zijn. Zónder dat ik daarbij hoef te denken: niet te lang blijven staan, want dan zijn je benen straks te moe voor de schaatstraining", aldus Schouten, die naast tuinieren ook wil leren naaien, zo viel al eerder te lezen.

"Ja, daarom moet ik dat soort dingen ook helemaal niet zeggen", lacht ze. "Nee, ik had het er met vriendinnen over dat vroeger onze oma's en moeders gaatjes in kleren konden maken. Wij kunnen dat niet. Dus we gaan op les. Daar heb ik straks tijd voor. Maar alsjeblieft, schrijf niet op dat ik lid word van een naaiclubje."

Lees meer:
0 reacties