Irene Schouten wil de oppas van Joy Beune zijn: "Dat gaf rust"

Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud
Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud Foto: © Pro Shots

Nadat het eerdere optreden in een deceptie eindigde vanwege een niet afgedekte enkel van Joy Beune, was het afgelopen weekend wel raak voor het trio dames op de ijsbaan. Nederland werd Europees kampioen dankzij Irene Schouten, Marijke Groenewoud en de zojuist genoemde Joy Beune.

Later ging het nog een keer mis vanwege een transponder, maar drie keer is dan echt scheepsrecht. Tegenover De Telegraaf zegt Joy Beune: "Haha, ja. Dit was de eerste keer dat onze tijd ook daadwerkelijk bleef staan.. Het publiek is echt fantastisch. Irene Schouten, die ook mee schaatste in de ploeg gaf Beune een opmerkelijke boodschap mee. "Irene grapte dat ze vandaag wel mijn oppas wilde zijn”, knipoogde Beune. "We hebben alles drie keer gecheckt met elkaar. Ook mijn fysio was extra scherp en vlak voor de start zeiden de scheidsrechters: ’Ga maar, je bent er klaar voor.’ Dat gaf rust."

Beune ziet dan ook dat samenwerking meer brengt dan vijandigheid. "Weet je wat het is? Wij willen gewoon met elkaar trainen. Anderen zien het misschien als het sterker maken van je concurrenten, maar zo kijken wij er echt niet naar. Wij willen een wereldrecord rijden, dus dan zal er getraind moeten worden. We hebben juist veel aan elkaar", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties