Jack van Gelder hekelt Marcel van Roosmalen: "Hij is echt sneu"

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Jack van Gelder is totaal niet te spreken over de videocolumns van Marcel van Roosmalen bij De Oranjewinter. Van Gelder moest het zelf ook ontgelden in een van de columns.

"Hij heeft met zijn on-Nederlandse geschreeuw een van de mooiste doelpunten ooit verpest", brieste Van Roosmalen over de manier waarop Van Gelder op het WK van 1998 het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinië beschreef. "En nu zijn er dus mensen die hem accuut willen invliegen om nog één keer Nederland – Argentinië te doen. Alsof Jack van Gelder geluk brengt. Alsof we dan winnen."

Van Gelder slaat bij HLF8 terug naar Van Roosmalen. "Het lijkt me zo vervelend als je in het leven zit door alleen maar negatief en sarcastisch te zijn en cynisch te zijn. En als je daar je geld… Het beetje geld dat hij verdient, wat hij daarmee ophaalt… Het is gewoon een zeikerd eerste klas, maar dat mag. Hij mag kritiek op me hebben, dat vind ik geen enkel probleem, maar gelukkig beleven een hele hoop mensen er een hele hoop vreugde aan, dus ik vind het prima."

De commentator heeft een geschiedenis met Van Roosmalen. "Ik vind het een beetje sneu en het ergste vind ik dat hij me op een gegeven moment bijna gestalkt heeft toen hij in de VARA een rubriek had. Of ik alsjeblieft met hem een interview wilde hebben. Ik zei: Waarom? Hij zei: Nou, het lijkt me zo interessant. Ik vind je zo’n leuke en interessante man, dus het lijkt me leuk", laat Van Gelder weten.

"Toen heb ik op een gegeven moment gedacht: wat zal ik doen? Toen heb ik hem afgezegd en sinds die tijd ben ik de lul. Nou, prima", aldus Van Gelder, die snapt dat Van Roosmalen columns moet maken voor De Oranjewinter. "Ja, maar ik vind het wel sneu dat hij altijd… Hij zegt nooit iets positiefs. Dat lijkt me zo vervelend, ook al ben je criticus…"

Lees meer:
0 reacties