Jan Boskamp zegt tv-carrière vaarwel: "Dat gaat me zo tegenstaan"

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Orange Pictures

Jan Boskamp is al jarenlang een vast gezicht op de Nederlandse televisie. Nu hij echter 75 jaar is, heeft hij besloten om een punt te zetten achter zijn carrière op tv.

"Met mijn werkgever heb ik afgesproken dat ik dit seizoen nog afmaak en er dan op 1 juni, wanneer op Wembley de finale van de Champions League wordt gespeeld, een punt achter zet", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Het is echt mooi geweest, temeer omdat RTL de rechten voor die competitie binnenkort gaat verliezen. Voor mij waren potjes van Manchester City en Arsenal toch de krenten in de pap. Mooier nog dan interlandvoetbal, aangezien nationale ploegen kwalitatief vaak niet eens bij hen in de buurt komen."

"Als ik opsta uit bed, dan voel ik alles kraken. Mijn lichaam is 75 jaar oud, maar het voelt weleens alsof ik al een paar jaartjes verder ben", legt hij uit en vertelt over zijn recente gezondheidsproblemen. "Ik ben blij dat ik het heb overleefd op de intensive care. Van sommige mensen in mijn omgeving vraag ik me af waarom ze al zo vroeg moesten gaan. Dan kijk ik naar hun foto’s en denk: ik zou met alle liefde met hen van plaats ruilen."

Toch is zijn gezondheid niet de reden voor zijn beslissing om te stoppen. "Voetbal kijken en erover praten is nog steeds werelds. Ik amuseer me kapot, maar die lange autoritten gaan me zo tegenstaan. Er is mij nog een eigen chauffeur aangeboden, maar daar heb ik toch geen trek in, joh."

Boskamp staat er bekend om dat hij hier en daar wel eens een tikje uitdeelt aan een andere tafelgast. "De komende maanden kunnen ze nog flink wat stoten op hun schouder van me verwachten. Vooral Theo Janssen. Die zit me elke uitzending weer flink op te naaien", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties