Jan Smit krijgt steun: "Gewoon een rijke, rancuneuze patser"

Jan Smit
Jan Smit Foto: © BSR Agency

Johan Derksen heeft het opgenomen voor Jan Smit. Smit kreeg eerder te horen dat hij moet vertrekken als voorzitter van FC Volendam.

In Vandaag Inside springt Derksen in de bres voor Smit. "Ik vind dat Jan Smit het hartstikke goed gedaan heeft. Ze zijn gepromoveerd, de club leeft weer en er zit voor het eerst in jaren weer publiek."

"Maar toen Jan Smit de voorzitter van de Raad van Commissarissen (Jaap Veerman, red.) op een persconferentie, met tv-camera's, echt achter het behang plakte, dan weet je dat een rijke en zeer geslaagde zakenman geweldig op zijn pik getrapt is. Zeker in zo'n kleine, hechte gemeenschap. En die vermorzelt je, die is rancuneus."

En als hij met cijfers naar buiten komt dat ze zoveel in het rood staan, dan heeft hij een reden. En als er nuances bij moeten komen, dan moeten Jan Smit en het huidige bestuur daarvoor zorgen. Want dit is natuurlijk gewoon een rijke, rancuneuze patser die niet pikt dat hij tegen het behang geplakt is", zo concludeert Derksen.

Overigens had Derksen ook op Smit nog wel een punt van kritiek. "Ik vond dat Jan toen op die soap op tv (Volendam, een dorp in de Eredivisie, red.) ook wel heel ver ging, hoor. Want hij vermorzelde die man (Jaap Veerman, red.) gewoon. Die kon gewoon niet meer naar de Albert Heijn."

Lees meer:
0 reacties