Jeremain Lens geeft eerlijk toe: "110 kilo stond op de weegschaal"

Jermaine Lens
Jermaine Lens Foto: © Pro Shots

Jeremain Lens speelt momenteel op het derde niveau van Frankrijk bij Versailles FC. De aanvaller vertrok naar Parijs na een moeilijkere periode bij het Turkse Besiktas.

"Zelfs een paar van mijn teamgenoten vroegen aan het begin: 'Waarom ben je hier, eigenlijk?' Ik heb ze uitgelegd dat het allerhoogste niveau voor mij niet meer realistisch is, aangezien ik een jaar bijna niks had gedaan", vertelt Lens aan Voetbal International. Dit heeft alles te maken met zijn tijd bij Besiktas. "De laatste twee jaar van mijn contract ben ik daar uit de selectie gezet."

Lens werd een half jaar verhuurd aan Karagümrük, maar keerde in de zomer van 2021 terug bij Besiktas. "Het was eigenlijk de bedoeling om weer terug naar Karagümrük te gaan, maar uiteindelijk is het niet tot een deal gekomen", vervolgt de aanvaller. De oud-PSV'er geeft aan dat er een vervelende situatie ontstond doordat beide partijen aan hun principes vasthielden. "Ik ben niet een type dat alleen maar met het vingertje naar de andere partij wijst."

"Ik heb gekozen voor het feit dat ik een mooi contract had. "Ik was ongeveer 33 jaar en zat al in de herfst van mijn carrière. In coronatijd was ik al begonnen met verder kijken dan alleen voetbal en daarvoor had ik ook een financieel plan opgesteld, zodat ik ook na mijn carrière een mooi leven kan blijven leiden. Ik heb mezelf in die fase een beetje laten gaan. De 110 kilo heeft op de weegschaal gestaan", aldus Lens.

Lees meer:
0 reacties