Jinek krijgt sneer van ontdekker: "Had haar nooit moeten aannemen"

Eva Jinek
Eva Jinek Foto: © Orange Pictures

Charles Groenhuijsen baalt ervan dat hij Eva Jinek ooit heeft aangenomen als stagiair. Dat belemmert zijn carrière vandaag de dag, volgens de presentator.

 

Op1 keert niet meer terug na de zomer, maar Eva Jinek keert wel terug bij de NPO. Dit betekent het pensioen van Groenhuijsen. In gesprek met Weekend geeft hij aan dat hij baalt dat hij Jinek ooit als stagiair heeft aangenomen. “Ja, als ik haar niet als stagiaire had aangenomen, was haar leven misschien heel anders verlopen en was ze misschien niet bij tv terechtgekomen.”

Wel deed ze het erg goed tijdens haar stage, volgens Charles. “Ik was toen correspondent in Amerika en als stagiaire was ze hartstikke goed. Ik zei tegen personeelszaken: ‘Ik heb een heel goede, volgens mij moet je eens met haar praten.’” Wel zag hij geen presentatrice in Eva. “Gewoon niet. Ook niet over nagedacht. Ik heb gezegd: ‘Ik heb een goede bureauredacteur, volgens mij zou ze op de bureauredactie buitenland bij het NOS Journaal heel erg op haar plek zijn.’”

Daar heeft Eva dan ook een tijdje gewerkt. “En toen is ze zelf doorgeschoven. Ik heb altijd gezegd: ‘Ik neem er geen credits voor dat ik haar heb ‘ontdekt’, want dat is helemaal niet zo’, maar ik heb haar wel het eerste duwtje in de goede richting gegeven. Daarna heeft ze het uiteraard allemaal zelf gedaan. Maar ik wil ook niet echt de schuld hebben voor wat er nu is gebeurd.”

Daarmee bedoelt de presentator het stoppen van Op1, waardoor hij geen werk meer heeft als presentator. “Ik hoop dat je erbij zet dat ik er zelf om moet lachen, maar het is eigenlijk wel waar. Ik had haar nooit aan moeten nemen destijds. Maar ik wens Eva het allerbeste. Met haar talent moet haar nieuwe show wel een succes worden”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties