Johan Derksen echte megahit tijdens WK: "Heel vervelend voor RTL"

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij Vandaag Inside
Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Pro Shots

De Oranjewinter breekt deze maanden alle kijkcijferrecords. Het dagelijkse praatprogramma met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp blijft een megahit tijdens het WK in Qatar.

SBS 6 plukt daar de vruchten van, want de commerciële zender profiteert bijna alleen van de mannen van Vandaag Inside. Op pakjesavond keken meer dan een miljoen mensen naar de Sinterklaas-special van De Oranjewinter. En dat terwijl de talkshow Studio WK 22 op de publieke omroep maandagavond op 928.000 kijkers bleef steken.

"Het is voor het eerst in de tv-geschiedenis dat een praatprogramma wat niet op 'de toernooizender' wordt uitgezonden meer kijkers trekt", zegt Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, op haar kijkcijferjuicekanaal. "De Oranjewinter blijft zeer goed scoren. VI is eigenlijk al heel 2022, naast De Meilandjes, by far het best bekeken programma van SBS 6."

De voorloper van Vandaag Inside werd eerder uitgezonden op RTL en die omroep kan wel janken, denkt Nijkamp. "Het lijkt me elke dag opnieuw een zeer pijnlijke confrontatie en ook heel vervelend voor de directie van RTL dat ze die mannen na zeventien jaar in 2018 toch niet een paar miljoen extra hebben geboden", meent ze. "Die miljoenen hadden zich nl zeer makkelijk terugverdiend en had ook RTL 7 bestaansrecht gegeven. Die zender scoort nu steevast zeer slecht."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties