Johan Derksen eerlijk: "Het is mijn dagelijkse dosis ergernis"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

Johan Derksen woont al een aantal jaren in het Drentse Grolloo. De 73-jarige analist brengt hele dagen door in zijn mancave omringd door duizenden cd's en muziekboeken.

"Mijn mancave is heel ruim, er zou met gemak een gezin met twee kinderen kunnen wonen en alles is er, van een complete keuken tot een toilet, alleen een douche was niet toegestaan volgens de regels van de gemeente", zegt Derksen tegen het Algemeen Dagblad. "Een trap leidt naar mijn eigen radiostudio waar ik samen met een technicus mijn muziekprogramma’s opneem voor Veronica en de regionale omroepen."

Derksen vervolgt: "Als ik er zit te schrijven staat de tv staat altijd aan als pratend behang. Ik luister naar de talkshows en naar de oeverloze verhoren in de Tweede Kamer over de gaswinning in Groningen. Het is mijn dagelijkse dosis ergernis. Zo nu en dan kijk ik nog eens naar een voetbalwedstrijd; RKC tegen Cambuur sla ik tegenwoordig graag over, maar met de Engelse competitie is helemaal niks mis."

Derksen heeft geen spijt van zijn verhuizing van de Randstand naar het platteland. "Naar Drenthe verhuizen was het beste besluit ooit, het is een verademing om hier te wonen, ver weg van de hysterie van de Randstad, in alle rust en ruimte. In de Randstad had ik nooit zo’n mancave als deze kunnen laten bouwen."

"Dat ik vanuit hier mijn werk kan blijven doen voor mijn radioshows zorgt ervoor dat ik op mijn leeftijd nog niet verander in een klaverjassende bejaarde die naar omroep Max kijkt en bij moeders op de bank zit om pootjes te geven. Dat ik een plek heb waar ik mij in alle privacy kan terugtrekken ervaar ik als een enorme luxe", aldus Derksen.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties