Johan Derksen uitgesproken: "Ik vind haar zo'n vreselijk wijf"

Bij de aankomende verkiezingen voor aankomende provinciale staten weet Johan Derksen al wel hoe hij gaat stemmen. Na afloop van de uitzending Vandaag Inside was hij daar uitgesproken over.

“Of ik al weet waar ik op ga stemmen? Jazeker. Tégen Sigrid Kaag”, is Derksen duidelijk voor de camera van De Telegraaf. De voormalig journalist gaat verder en lijkt maar één doel te hebben tijdens deze verkiezingen. “Ik stem op de boerenpartij om Kaag in de problemen te brengen. Ik vind dat namelijk zo’n vreselijk wijf.”

Het interview gaat verder met de vraag of Derksen niet terugkeert bij de VVD met zijn stem, aangezien hij een hand gaf aan premier Mark Rutte. Ook daar was Derksen echter resoluut in. “Nee nee, ik zei tegen hem dat er geen alternatief is op fatsoenlijk rechts. Ik heb een keer op FVD gestemd en daar heb ik nu nog spijt van.”

Over Rutte is Derksen evenwel duidelijk. “Ik vind nog steeds dat hij moet vertrekken. Na dat rapport in Groningen is er geen weg terug. Dan moet je als verantwoordelijke man je consequenties trekken.” Derksen voegt er aan toe dat Rutte een aardige man is, maar dat zijn motieven misschien niet het beste zijn. “Ik heb het idee dat Mark het ook voor zichzelf doet, in plaats van voor het land, want hij wil overleven en wringt zich in allerlei bochten om maar te kunnen blijven.”

Lees meer:
0 reacties