Joy Beune baalt van enorme fout: "Ik word als domme trien gezien"

Marijke Groenewoud, Joy Beune en Irene Schouten
Marijke Groenewoud, Joy Beune en Irene Schouten Foto: © Pro Shots

Joy Beune heeft afgelopen weekend de misser van het jaar gemaakt. Tijdens de ploegenachtervolging vergat ze haar transponder om te doen, waardoor ze samen met Irene Schouten en Marijke Groenewoud werd gediskwalificeerd.

Eerder dit jaar al liep Beune met haar ploeg de wereldtitel mis omdat zij met een blote enkel reedt, hetgeen in strijd is met het veiligheidsprotocol. Nu ging het opnieuw mis door nalatigheid van Beune.

Tegenover De Telegraaf reageert Joy Beune. "Ik snap het ook niet. Ik ben normaal gesproken niet zo nalatig, ik heb altijd alles goed voor elkaar. Dit past niet bij me, dit ben ik niet. Het begon al in Obihiro, tijdens de eerste World Cup van een paar weken geleden". Heb je je enkels bedekt, heb je je enkels bedekt? Het wordt me steeds weer gevraagd, keer op keer. Ook nu weer hier in Polen begint iedereen steeds weer over die enkels. Of m’n sokken wel goed zitten.”

Bondscoach Rintje Ritsma was niet blij. "Als schaatser moet je je ontheemd voelen als je geen transponders om hebt. Dus dat je die dingen niet om doet, daar kan ik niet bij. Voortaan moet er gewoon een oppas naast gezet worden die alles controleert."

Zondagmiddag reageerde Beune nogmaals. "Ik heb me natuurlijk weleens beter gevoeld. Maar gelukkig heb ik gisteravond gepraat met Irene en Marijke. En ook met de bondscoach. Er is veel op me afgekomen, met heel veel vervelende reacties, op social media vooral. Er zijn mensen die het voor me opnemen, maar ik word ook als een domme trien gezien. Waarom ik dat allemaal lees? Ik word overal in getagd en krijg ook veel privéberichten. Ik moet het dus wel lezen. Maar goed, dit reken ik mezelf aan. Het is mijn schuld dat het nu voor de tweede keer is misgegaan. En verder niemand anders. We worden gewoon niet beloond omdat ik iets stoms heb gedaan."

Lees meer:
0 reacties