Joy Beune: "Het klopt dat ik een achterlijke, domme trien ben"

Joy Beune
Joy Beune Foto: © Pro Shots

Joy Beune verprutste recent de team pursuit door haar transponders te vergeten. In het Algemeen Dagblad blikt ze terug op het voorval en de storm aan negatieve reacties achteraf.

De reacties waren niet mals, zo vertelt Beune. "Mijn telefoon liep vol. Ik heb niet eens alles gelezen, want daar werd ik niet echt vrolijk van. Echt héél lullige dingen. Dat ik een achterlijke, domme trien ben, weet je wel. Oké, klopt allemaal. Ben ik ook. Het was ook dom, wat me in Polen gebeurde. Superdom. Alleen... Ik vind niet dat mensen mij op één zo’n akkefietje moeten afrekenen."

"Mensen kunnen écht heel hard zijn. En dat maakt me eigenlijk nog niet eens zo heel erg uit. Ik kan dat goed van me afzetten. Ik vind het alleen wel lekker makkelijk. Als een volwassen man of vrouw een meid van 24 zo de grond in probeert te boren… Dat zegt dan meer iets over hen dan over mij, denk ik dan. Ik bedoel: doe het zelf maar eens. Ik vergeet echt niet met opzet die dingen, hè. Ik ben ook maar een mens", aldus de schaatsster.

Ook is Beune van mening dat de beeldvorming van de media ook niet heeft meegewerkt. "Ik vind dat de NOS er ook wel een extra schepje bovenop heeft gedaan. Eerst meteen die microfoon onder mijn neus. En daarna nog twee filmpjes op Instagram waarvan ik denk: dan wil je me wel écht de grond in trappen. Dat voelde wel echt als een soort van mes in m’n rug. Als je tegenwoordig zo aan je views moet komen… Vond ik wel jammer."

"Eerst was ik het meisje van de enkel, nu het meisje van de transponders. Maar waar ik zelf toch het meest mee zat, was met die twee andere meiden (Irene Schouten en Marijke Groenewoud, red.). Zij vertrouwen natuurlijk ook op mij. Ik stel ze teleur, voor de tweede keer. Maar dat hebben we twee dagen na de race meteen uitgepraat. Zij hebben me allang vergeven", zo sluit Beune af.

Lees meer:
0 reacties