Justitie legt beslag op panden Promes ter waarde van 10 miljoen

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Er is beslag gelegd op negen panden van Quincy Promes, zo meldt de website Bekende Buren. Het Openbaar Ministerie heeft dit bevestigd.

De oud-Ajacied werd deze week door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf van zes jaar vanwege cocaïnesmokkel. De panden die in beslag zijn genomen zouden bij elkaar een waarde hebben van tien miljoen euro. De panden zouden staan in Almere, Utrecht, Amsterdam en Abcoude. Een paar jaar geleden werd al beslag gelegd op een deel van zijn villa in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Deze beslaglegging had een waarde van zo'n 630.000 euro. Dit werd gedaan vanwege de rechtszaak tegen Promes omdat hij verdacht wordt van het neersteken van zijn neef.

In juni 2023 kreeg de vleugelspeler al een gevangenisstraf opgelegd van anderhalf jaar vanwege het steekincident. Promes ging echter in hoger beroep en dat loopt nog. Ondertussen probeert zijn neef een schadevergoeding bij Promes los te weken. Dat kan omdat die procedure los staat van de strafzaak. Zowel zijn neef als zijn advocaat Yehudi Moszkowicz eisen tonnen aan schadevergoeding.

Daarentegen vinden de advocaten van de voetballer dat de schadevergoeding veel lager zou moeten uitvallen. Het is echter de vraag of Promes zal betalen of in de gevangenis zal zitten. Hij zit als speler van Spartak Moskou nu in Rusland waardoor hij uit handen kan blijven van justitie in Nederland. Wanneer hij niet betaalt kan het zijn dat de panden worden verkocht en dat de schadevergoeding van die opbrengst betaald gaat worden.

Lees meer:
0 reacties