Jutta Leerdam deelt gevoel met de wereld: "Het is soms eenzaam"

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam Foto: © Showmag

Jutta Leerdam heeft ervoor gekozen om niet in zee te gaan met Team IKO. Dat laat de wereldkampioene schaatsen weten via Instagram.

Leerdam schrijft het volgende: "Ik heb de afgelopen twee maanden veel getwijfeld, afgewogen en geprobeerd in bepaalde structuren te passen. Deze week stond ik op het punt te kiezen. Het was fifty-fifty. Elke route heeft zijn voor- en nadelen. Elke mogelijke route binnen de schaatswereld vergeleek ik met een individuele route. Een route met mensen waarin ik geloof is iets wat ik niet kan loslaten."

"De media brachten al dat ik bij Team IKO zou aansluiten. Daar waren we ook dichtbij. Toch, onderaan de streep nam het uiteindelijk meer van mij dan wat ik terugkreeg. En dat is voor beide partijen oké. Ik dank alle ploegen waar ik mee heb gesproken en die hebben geprobeerd om het op hun manier werkbaar te maken. Een individuele route is niet altijd leuk. Het is vaak stressvol, het is soms eenzaam, maar als ik win, is het het waard. Als ik het doe, doe ik het goed", schrijft de vriendin van Jake Paul.

Ze besluit met de woorden: "Uiteindelijk is deze sporttechnische route voor mij het beste in dit pre-olympische seizoen. Ik wil leren, investeren en terug naar waar ik vandaan kom. Keihard werken en uit m’n comfort-zone. Lukt dat niet, dan heb ik wel mijn gevoel gevolgd en kijk ik als ik hopelijk heel oud mag worden terug op een carrière waar ik trots op ben. En dat is voor mij het meest waardevolle. Er zijn te veel signalen dat dit is wat ik wil. Dus ik ga het gewoon doen."

Lees meer:
0 reacties