Jutta Leerdam: "Het is wel lekker dat iedereen naar hem kijkt"

Jutta Leerdam en Jake Paul kregen afgelopen weekend de volle aandacht bij het kwalificatietoernooi voor de wereldbeker in Thialf. YouTube-ster en bokser Jake Paul was aanwezig bij de eerste officiële wedstrijd van zijn vriendin Leerdam.

Paul wilde volgens de NOS een aparte behandeling met een parkeerplaats voor de deur en een eigen behandeling. "Het antwoord was simpel: in Thialf parkeert iedereen op dezelfde parkeerplaats en nemen ze dezelfde ingang. Ook iemand met dik 25 miljoen volgers op Instagram", schrijft de omroep.

De vriend van Leerdam geniet van het schaatsfestijn. "Het is een prachtige sport. We zouden het meer moeten promoten in de Verenigde Staten", lacht hij. "Ik heb haar al zien trainen in een lege hal. Maar om haar nu zo te zien stralen onder de felle lampen is prachtig. Ik hou van haar!"

Leerdam is zelf ook blij met de aanwezigheid van haar vriend. De topsprintster is naar eigen zeggen niet afgeleid door alle aandacht. "Ik vind het wel fijn dat de mensen nu vooral op hem letten en mij met rust laten. Dan kan ik lekker in zijn schaduw mijn eigen ding doen", aldus Leerdam, die tweede werd op de 500 meter en de 1.000 meter afgetekend won. "Voor ons staat allebei onze sport op één, dat is voor ons heel helder."

De schaatsster heeft sinds dit jaar een relatie met Paul. "Hij heeft mij benaderd", lacht ze. "Ik dacht eerst: dat wordt 'm niet. Helemaal niet, want ik had wel een mening over zijn imago. Ik dacht: het is een opschepper met een grote mond en heel druk. Hij is gewoon echt het tegenovergestelde. Het is gewoon een hele rustige teddybeer en zo lief en respectvol voor mij."

Lees meer:
0 reacties